Az eKÖZIG Regionális Informatikai Szolgáltató Központ Zrt. 102.747.476 Ft összegű, visszatérítési kötelezettség nélküli támogatást nyert. A 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00249 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával, a ”Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című és 2020-1.1.2-PIACI KFI – őszi forduló kódszámú pályázati program finanszírozásában valósul meg.

A kedvezményezett neve: eKÖZIG Regionális Informatikai Szolgáltató Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság

A szerződött támogatás összege: 102.747.476 Ft

A támogatás mértéke: 63,25%

A projekt kezdési dátuma: 2021.09.01.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.29.

Projekt azonosítószáma: 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2021-00249

Projekt címe: AgroNetwork – Intelligens agrometeorológiai állomásokra épülő szolgáltatások

A jelenleg megvalósítani kívánt projekt célja növényvédelmi (előrejelzési) szolgáltatás létrehozása. Az általunk korábban fejlesztett AgroNetwork precíziós mezőgazdasági prototípus továbbfejlesztése hozzájárul a hosszútávon fenntartható gazdálkodások létrejöttéhez. Mindemellett lehetőséget ad az időjárás okozta fokozódó szélsőségek tudatos mérséklésére és kezelésére. Célunk professzionális piaci szereplők, egyetemi háttér és gyakorlati szakemberek közreműködésével megvalósítani a jelenleg prototípus fázisban lévő rendszer sorozatgyártását, illetve ezekre alapozott növényvédelmi előrejelző rendszer kialakítását.

A projekt eredményeként egy érdemi képleteken alapuló döntéstámogató adatgyűjtő rendszer jön létre, amely integrálja a kultúrnövény és károsító sajátosságait, életszakaszait és a környezeti tényezők hatásait. A mesterséges intelligencia bevonásával az AgroNetwork rendszer mindhárom döntéstámogató része (kártevő, kórokozó és fenológiai állapot előrejelző) használatba vehető, amely képes kiszolgálni és akár önállóan automatikusan dönteni, vezérelni eszközöket, a növényvédelem és az öntözés területén.