eKÖZTÉR
Közterületi parkolási rend ellenőrzése, engedélyhez kötődő közterület-használat ellenőrzése

Az eKÖZTÉR egy adott település közterület-felügyeleti munkáit támogató, okostelefonra utólag telepített terepi alkalmazás.

Legfontosabb moduljai a közterületi parkolási rend, valamint az engedélyhez kötődő közterület-használat ellenőrzését támogatják. Ezen kívül lehetőség van egyéb területek lefedésére is, pl. a mezőőri teendők vonatkozásában.

Az intézkedés során lehetőség van fénykép(ek) készítésére a későbbi hiteles bizonyítás céljából. A szoftver segítségével ügyenként 1-4 db kép készíthető. Ezek után egy részletes, az intézkedés adatait rögzítő adatlap tölthető ki.

A terepen rögzített adatok a munka végén automatikusan szinkronizálódnak a központi adatbázissal.

A közterület-használati engedélyeket egy külön irodai alkalmazással kell rögzíteni, melyek az adatfelvitel végén automatikusan az adatbázisba kerülnek. A felvitt engedélyek kereshetőek a terepi helyszínen név, város, utca és házszám (akár helyrajzi szám) szerint.

Az eKÖZTÉR alkalmazással rögzített adatok bekerülnek egy központi adatbázisba, mely segítségével később statisztikák, kimutatások, ábrák, diagramok, esetenként tematikus térképek készíthetők. Az adatbázisban tárolt adathalmaz felhasználhatóvá tételének elősegítése céljából kifejlesztettünk egy kifejezetten az adatbázisban található adatokra specifikált, webes alapú lekérdező szoftvert.

A szoftver bárki számára elérhető egy internetkapcsolattal és internetböngészővel rendelkező számítógép segítségével. Természetesen az adatokat adatvédelmi okok miatt csak az arra jogosult személyek tekinthetik meg, akik rendelkeznek a szoftver használatához szükséges felhasználónévvel és jelszóval.

A szoftver használata során különböző szűrési feltételek megadásával tudjuk listázni a központi adatbázisban található adatokat. Ezek a szűrési feltételek pl. a parkolási modulban a következők: dátum, rendszám, ország, intézkedő személye, szankció, intézkedés, mérték, szabálysértés típusa és helye.

A kapott eredménylista táblázatos formátumú, így kitűnően exportálható a Microsoft® Office Excel táblázatkezelő szoftver által használt XLS formátumba. Ebben az állományban minden olyan adat megtalálható lesz, ami az adatok szűrése után listázásra került. A lekérdezések eredményei megjeleníthetőek a Google térképes alkalmazásaiban.