Interaktív projektor – Játékos információszerzés

Előzmények

A látogatók körében nagy sikernek örvendett a cégünk által fejlesztett Derecskei Gyümölcsös standjánál debütáló interaktív projektoros alkalmazás 2016-ban a Farmer Expón. Ezt jól bizonyítják a Derecskei Gyümölcsös stand eredményei, 4 nap alatt több, mint 550 játékot játszottak, a legidősebb játékos 65 éves volt, míg a legfiatalabb 3.

A kivetített alkalmazásokat, az Almaeső és Quiz játékokat az eKÖZIG Zrt. fejlesztette a megrendelő cég marketing csapatának közreműködésével.

Ezt követően a projektor újra bizonyított a Gyümölcsös Kalandok rendezvénysorozat keretében, ahol ismételten több száz játékot játszottak, valamint több órányi játékidőt töltöttek a látogatók a kivetítő előtt.

Egyik 2017. évi megjelenésünk alkalmával az OTP Bank standját egészítette ki nagyszerűen a projektor az AGROmashEXPO-n, ahol 4 nap alatt közel 500 játékot játszottak a fent leírt két alkalmazással, a 12 órányi összjátékidő alatt.

Az interaktív projektor számos újszerű lehetőséget kínál a felhasználóknak és a kiállítóknak is egyaránt, ahogy azt a résztvevői számok is jól alátámasztják.

A projektor használatával a fejlesztett alkalmazások új megközelítésnek adnak teret, hiszen a felhasználók mindenféle eszköz (mutató, pálca vagy toll) használata nélkül a saját kezük, ujjuk bevetésével képesek interakcióra a rendelkezésre bocsátott felületen.

A projektor újdonságtartalma egy kihagyhatatlan élményt kínál kicsiknek és nagyoknak is egyaránt.

Lehetőségek tárháza

Az interaktív projektor működése nem szokványos, az esetek többségében a projektort a számítógépen, laptopon végzett műveletek kivetítésére, videók lejátszására használják a felhasználók, főként a felnőtt korosztály. A fenti műveletek mellett az interaktív projektor számos új lehetőséget kínál használójának.

Ezért elengedhetetlen az ügyfél/játékos tájékoztatása a projektor újszerű használatára vonatozóan (érintésre aktivizálódó felület). A projektor interaktív használata túllép az egyszerű, kivetítésen alapuló diák pörgetésén, ez a funkció csupán abban az esetben aktív, mikor épp nincs játékos a láthatáron. Ekkor PowerPoint diákhoz hasonlóan egymás után kerül kivetítésre egy-egy termékleírás, cégismertető, illetve a képek mellett lehetőség van videók lejátszására is, figyelem felkeltési célzattal.

A projektor által kínált lehetőségeket cégünk szakemberei számos más eszközzel és technológiával képesek kiegészíteni, ezáltal a kiállító stand technológiai színvonalát növelni, ilyen technológiák például a Bluetooth marketing, wifi captive portal, NFC, QR-kód, stb..

A fejlesztett termékek célcsoportja széleskörű.

Az interaktív projektor méreteiből fakadóan minden korosztály figyelmét felkelti. Használatának nincs külön korcsoportos feltétele, a gyerekek aktív részeseivé válnak a megjelenített tartalomnak, ugyanakkor a felnőttek számára is megfelelő kikapcsolódási lehetőséget kínál az innovatív termék.

Az Y és a Z generáció szülöttei szinte mind a számítógépekkel együtt nőttek fel, ezért nyitottak az új technológiákra. Mindemellett a mai világban ezek a generációk az újszerű alkalmazásokon keresztül érhetőek el leginkább.

A játékos feladatokon túl többek közt interaktív kérdőívek kitöltésére is alkalmazható a kivetítő.

A termék, szolgáltatás bemutatása

Az eKÖZIG Zrt. rövid időn elkészíti az interaktív alkalmazást a megrendelő cég igényeinek megfelelően. Cége grafikus és marketinges szakembereivel együttműködésben, grafikai tervek, leírások alapján készítjük a cég- és termékbemutatókat, valamint ötlettől függően a látványos alkalmazásokat.

Munkánk során nagy hangsúlyt helyezünk a vevői igények kielégítésére az ötletek, a technikai újítások becsatornázására. Folyamatos kapcsolatot tartunk cége kijelölt munkatársaival, tájékoztatjuk őket minden elért részeredményről, illetve kizárólag jóváhagyást követően véglegesítjük az alkalmazásokat.

Néhány alkalmazás lehetőség:

 • Termékek népszerűsítése
 • Kérdőívek (Egyéni felmérések, kompetenciák, élethelyzet, stb.)
 • Termék ismeretségi tesztek
 • Cég ismeretségi tesztek
 • Kalkulátorok
 • Pályázati lehetőségek bemutatása
 • Piackutatás, adatbázis építés, információ gyűjtés
 • Szavazás a legjobb termékre, ízre, szolgáltatásra
 • Interaktív játékok (pl.:)
 • kvíz,
 • ügyességi játékok,
 • logikai játékok,
 • memóriajáték,
 • kirakós (puzzle),
 • labirintus,

A projektor működés közben:

https://youtu.be/moV0-VMb1moAGROmashEXPO – OTP Bank standján való megjelenés képekben:


 

Farmer Expo – Derecskei Gyümölcsös standján való megjelenés képekben: